Čarobna štrudla sa makom

Čarobna štrudla sa makom

Sastojci:

Za testo:

1/2kg brašna

1,5dl ulja

2,5dl čaja od kamilice (ili kojeg volite)

3 kašike šećera + 1 kašičica šećera

pola kockice svežeg kvasca

kesica vanilin-šećera

prstohvat soli

Za fil:

150gr mlevenog maka

150gr šećera (ili manje ako koristite već zaslađeni mak)

100gr oštrog brašna

kašičica praška za pecivo

70gr margarina (može i ulje)

1,5dl vruće vode

Priprema:

1.U 2,5dl mlakog čaja razmutiti pola kockice kvasca i kašičicu šećera. Dodati brašno, šećer, ulje, vanilin-šećer i malčice soli. Umesiti glatko, meko testo i ostaviti ga da udvostruči svoj volumen. 

2. Pripremiti fil: Brašno promešati sa praškom za pecivo, dodati mak, šećer i margarin rastopljen u vrućoj vodi. Dobro promešati. Gustina fila treba da bude takva da se ne razliva sa kašike.

3. Podeliti testo na dve jufke. Oklagijom rastanjiti na veličinu pleha. Dve trećine rastanjenog testa bogato nafilovati filom i zarolati. Premestiti u pleh postavljen pek papirom, i isto uraditi i sa drugom jufkom. Veličina pleha je cca 33x24cm.

Carobna-strudla-sa-cajem-priprema

 

 

 

 

 

 

 

4. Sačekati dvadesetak minuta da štrudle nadođu, i peći na 180 stepeni oko pola sata.

Carobna-strudla-sa-cajem-priprema-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijatno!

Carobna strudla sa cajem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor recepta:

-recept za testo: http://www.coolinarika.com/recept/carobna-strudla-sa-cajem/

-recept za fil: http://www.coolinarika.com/recept/crna-ruza/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.