KLOT POSNI PAPRIKAŠ
Sastojci za posni paprikaš:
1 veća glavica crnog luka
2‐3 crvene paprike
3‐4 čena belog luka
1/2 l soka od paradajza
4‐5 krompira
1 kafena kašičica soli
1/2 kafene kašičice šećera
origano, peršun, ulje za prženje
Posni klot paprikaš – priprema:
- Na ulju propržiti sitno isečen crni luk i papriku isečenu na tračice. Možete koristiti i zaleđenu mešavinu za sataraš i pržiti desetak minuta.
- Dodati sitno iseckan beli luk i još malo propržiti.
- Naliti sok od paradajza i dodati krompir isečen na krupnije kocke.
- Dodati so i šećer, poklopiti, utišati vatru i kuvati na tihoj vatri dvadesetak minuta, dok se ne skuva krompir.
- Na kraju kuvanja, posuti peršunom i origanom.
Prijatno!