Klot posni paprikaš

klot posni paprikas

KLOT POSNI PAPRIKAŠ

Sastojci za posni paprikaš:

1 veća glavica crnog luka

2‐3 crvene paprike

3‐4 čena belog luka

1/2 l soka od paradajza

4‐5 krompira

1 kafena kašičica soli

1/2 kafene kašičice šećera

origano, peršun, ulje za prženje

 

 

 

 

 

 

Posni klot paprikaš – priprema:

  1.  Na ulju propržiti sitno isečen crni luk i papriku isečenu na tračice. Možete koristiti i zaleđenu mešavinu za sataraš i pržiti desetak minuta.
  2.  Dodati sitno iseckan beli luk i još malo propržiti.
  3.  Naliti sok od paradajza i dodati krompir isečen na krupnije kocke.
  4.  Dodati so i šećer, poklopiti, utišati vatru i kuvati na tihoj vatri dvadesetak minuta, dok se ne skuva krompir.
  5.  Na kraju kuvanja, posuti peršunom i origanom.

 

Prijatno!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.