Ljerkin kolač

Kolac tete Ljerke

LJERKIN KOLAČ

Ljerkin kolač – zdrava i ukusna poslastica, posna na vodi. Probajte!

Sastojci:

100g suvih šljiva bez koštice

100g suvih kajsija

100g jezgri oraha

100g celih lešnika

šaka brusnica

1 supena kašika kakaa

1 kafena kašičica cimeta

3 pune supene kašike meda

250g glatkog brašna

5  jabuka (ajdared ili greeny smith)

1 kafena kašičica praška za pecivo

Priprema:

1. U veliku posudu staviti šljive, kajsije, orahe, lešnike i brusnice  (ne seći ništa). Dodati  med i cimet, i dobro promešati.

Ljerkin kolac-priprema1

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Jabuke sa korom izrendati, dodati u posudu i opet dobro promešati.

Ljerkin kolac priprema

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Dodati brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom i još jednom dobro promešati. Smesa treba da bude takva da se može kašikom sipati u kalup i kašikom se u njemu izravnjati. Četvrtasti uski kalup postaviti pek-papirom i rasporediti smesu. Peći sat i po na 170 stepeni.

Ljerkin kolac priprema 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Prohlađen kolač seći na šnite. Prijatno!

 

Izvor recepta: http://www.coolinarika.com/recept/kolac-tete-ljerke/

Izmene u odnosu na izvorni recept: suvo grožđe je zamenjeno brusnicama, a šećer medom.

Hvala mmary na ovoj divnoj poslastici.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.